Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

‘Man had 20.000 euro over voor moord op Sittardenaar’ (1limburg.nl)

Wesley N. (27) had 20.000 euro over voor de moord op een Sittardenaar, met wie hij een drugsconflict had. Dat denkt justitie te kunnen bewijzen. Hij zocht alleen nog iemand die de liquidatie kon uitvoeren.

Dat blijkt uit informatie van L1. Wesley verschijnt op 26 januari voor het eerst voor de rechter.

Criminele praktijken

Op dit moment wordt hij verdacht van het voorbereiden van een moordaanslag en het witwassen van 80.000 euro. Dat geld zou hij hebben verdiend met criminele praktijken. Een deel van dat bedrag, 20.000 euro, wilde hij volgens justitie uitgeven aan de liquidatie van iemand met wie hij problemen had binnen het drugsmilieu.

Geheime gesprekken

Tot op heden heeft de Sittardse verdachte gezwegen tegenover de politie. Desondanks denkt justitie genoeg in handen te hebben om Wesley te vervolgen. Hij zou via de versleutelde chatdienst EncroChat veelvuldig de liquidatieplannen hebben besproken. Toen de opsporingsdiensten EncroChat wisten te kraken, kregen ze naar eigen zeggen inzage in de geheime berichten van Wesley.

Justitie linkt hem aan een bepaald EncroChat-alias. Die alias chatte over het bedrag voor de liquidatie, maar ook over het bezit van een wapen en de zoektocht naar een huurmoordenaar. Advocate Francoise Landerloo, die Wesley bijstaat, wil niet op dit verhaal reageren.

Geen aangifte

Een tweede verdachte komt op 9 maart voor de rechter. Deze 36-jarige man zou Wesley zijn hulp hebben aangeboden in de zoektocht naar een huurmoordenaar. Zijn advocaat Wouter Smeets wil geen commentaar geven. Het beoogde slachtoffer in deze zaak heeft overigens niet, of amper, met de politie gesproken en deed geen aangifte.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.