Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Limburgse ‘spookdokter’ vrij (Telegraaf.nl)

KERKRADE – De 28-jarige Alexander D. uit Kerkrade, die zich jarenlang onterecht als dokter zou hebben uitgegeven en tevens verdacht wordt van witwassen en valsheid in geschrifte, is vrijgelaten. Ook zijn eveneens verdachte moeder Hannie D. is op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt haar advocate Sanne Koumans.

Het tweetal zat al geruime tijd vast, maar blijft wel verdachte in de omvangrijke fraudezaak met persoonsgebonden budgetten (PGB) rond hun zorgbemiddelingsbedrijf Baas in Zorg. Justitie heeft op verzoek van Koumans besloten om het duo nu vrij te laten omdat de moeder van Hannie D., die volgens de opsporingsdiensten leiding gaf aan de dubieuze onderneming, op sterven ligt.

Het is fijn dat het OM met mij heeft geconcludeerd dat er sprake is van een zwaarwegend persoonlijk belang. De familie is erg verheugd over het resultaat en de thuiskomst van mijn clieente en haar zoon”, aldus de Maastrichtse strafpleitster. ‘Spookdokter’ A. D. gaf insuline-injecties en zou zelfs euthanasie bij mensen hebben gepleegd terwijl hij hiervoor niet bevoegd was, blijkt uit verklaringen in het politiedossier.

Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.