Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT – René M., die in november vorig jaar Hoensbroek deed opschrikken door in het wilde weg om zich heen te schieten en zich daarna te overgieten met een bijtende stof, is voor psychologisch onderzoek overgebracht naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij wordt verdachte van meervoudige poging tot moord. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening tegenover De Telegraaf.

Een verwarde M. hield op 19 november enkele uren in zijn greep. Hij schoot in het wild om zich heen, waarbij de kogels in naastgelegen woningen insloegen. Buurtbewoners spraken toentertijd over wildwesttaferelen en dachten dat ze ,,in een actiefilm” leefden. Uiteindelijk overgoot hij zich met een bijtende stof en gaf zich over.

Omwonenden moesten ’s avonds worden geëvacueerd, omdat er gevaarlijk stoffen werden vermoed. M. gaf zich uiteindelijk na bemiddeling van een politie-onderhandelaar over. Hij zit al geruime tijd vast. In het PBC bekijken ze volgens bronnen rondom het onderzoek of hij ten tijde van zijn daad in een psychose verkeerde.

René M. heeft vooralsnog geen inhoudelijke verklaring afgelegd tegenover de recherche. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Limburger verdacht van moordpogingen (Telegraaf.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend