Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Kroongetuige in zaak moordfamilie (Telegraaf)

MAASTRICHT -Justitie in Maastricht beschikt over een kroongetuige in de zaak rond de gruwelmoorden op Mouhammed al Jader en Alan Gergeri. Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat een man zeer belastende verklaringen heeft afgelegd over de precieze betrokkenheid bij de twee moorden van de verdachte familie L. uit Sittard, van wie enkele leden in de cel zitten en er nog twee spoorloos zijn.

Het OM in Maastricht, onder leiding van officier van justitie David van Kuppeveld, beschouwt deze verklaringen als zeer betrouwbaar en lijkt met deze gedetailleerde en zeer uitgebreide informatie een doorbraak te hebben bereikt in het al maanden lopende onderzoek naar wie precies verantwoordelijk is voor de slachtpartijen in de woning van de familie L. in Tudderen, vlak over de grens bij Sittard.

Volgens kroongetuige M., die kind aan huis was bij de familie L., heeft zijn beste vriend Michel
tegenover hem bekend Mouhammed al Jader uit Schinveld het genadeschot door zijn hoofd te
hebben gegeven. Dit omdat hij ‘niet kon aanzien dat het slachtoffer nog ademde’, nadat eerst zijn moeder Els meerdere kogels op de inwoner van Schinveld afvuurde en vader Huub L. ook op de wietteler had geschoten.

Ivo van de Bergh, raadsman van Michel L. spreekt over ‘een belangrijke getuige diie ik zeker wil gaan horen’. M. heeft verder verklaard over de betrokkenheid van de medeverdachten Maurice L. en Ron van K., met wie de kroongetuige naar eigen zeggen uitgebreid sprak over de gepleegde moorden in de boerderijvilla. Beide personen zijn volgens de kroongetuige betrokken geweest bij het vermoorden of wegmaken van Al Jader en Gergeri. De broers L. hebben gezorgd voor het moordwapen. ,,Dat staat voor mij vast”, aldus zaaksofficier Van Kuppeveld.

Moeder Els en haar jongste zoon Maurice zwijgen tot op heden als het graf. Michel L. zegt tijdens de moord op Al Jader in bed te hebben gelegen. In het moordhuis zijn schoenen van L. gevonden waarop bloed van de vermoorde Mouhammed al Jader is aangetroffen.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.