Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Geld voor dood familie L. (Limburger)

SITTARD – Op de hoofden van de Sittardse familie L., verdacht van twee moorden in het Duitse Tudderen, staat 100.000 euro. Dat stelt justitie.

Het Openbaar Ministerie (OM) spreekt van ‘meerdere dreigingen, uit meerdere hoeken’. De bedreigingen zijn gericht tegen de vijf leden van de familie L., maar ook tegen de in België woonachtige Ron van K. Zij worden verdacht van twee moorden vlak over de Sittardse grens, in het Duitse Tudderen. De lijken van de slachtoffers zijn volgens het OM opgelost in zoutzuur. De bedreigingen komen onder meer uit de hoek van de nabestaanden van slachtoffer Mouhammed Al Jader, blijkt uit het strafdossier.

Wanneer de bedreigingen voor het eerst werden geuit, wil het OM niet zeggen. Michel L. was eerder in ‘acuut en reëel’ levensgevaar. Daarom werd er eerder dan gepland een arrestatieteam ingezet om hem op te pakken. Om die reden konden vader Hub en zusje Rachelle vluchten voor de politie. Het OM wilde de familieleden eigenlijk tegelijk arresteren. Hub en Rachelle zijn nu spoorloos, terwijl Michel, Els en Maurice vastzitten. Dat laatste geldt ook voor Ron van K. „We hebben besloten de aanhouding van Hub en Rachelle op te offeren voor het leven van Michel”, zegt officier van justitie Van Kuppeveld.

Over de gearresteerden zegt hij: „Ik denk dat ze met de noorderzon vertrekken als ze tussentijds vrijkomen. Daar kan ik ze geen ongelijk in geven. We kunnen de vinger er niet achter krijgen, maar er is ook dreiging van Albanezen waar men heel bang voor is.” Uit verklaringen bij de politie blijkt dat dit te maken zou kunnen hebben met een mislukte drugsdeal van de familie L. Advocaat Peer Szymkowiak van de nabestaanden van Al Jader zegt niks te weten van bedreiging door zijn cliënten. De nabestaanden van het andere slachtoffer, Alan Gergeri, zijn niet op de hoogte van bedreigingen, zegt hun raadsvrouw Françoise Landerloo.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?