Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT/SITTARD – Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht verdenkt zeven personen uit Sittard, die allemaal tot dezelfde familie behoren, van het veelvuldig witwassen van criminele gelden afkomstig uit drugshandel.

Er is beslag gelegd op bezittingen als auto’s, schilderijen en dure merksieraden met een straatwaarde van naar schatting één miljoen euro.

Deze zaak kwam aan het rollen toen de sociale recherche eind januari een inval deed in drie woningen in Sittard. Daarbij werden de zeven bovengenoemde verdachten gearresteerd op verdenking van grootschalige fraude. Samen zouden zij onterecht enkele tonnen aan steun hebben ontvangen. Volgens Cindy Reijnders, woordvoerster van het OM, zijn tijdens dit grote fraudeonderzoek nieuwe strafbare feiten aan het licht gekomen. ,,De tenlastelegging is nu onder andere met witwassen uitgebreid en we hebben beslag gelegd op hun bezittingen. Het onderzoek loopt op dit moment nog”, zegt Reijnders, die aangeeft dat het OM van plan is een ontnemingvordering te gaan indienen voor het geld dat de verdachten middels de steunfraude verkregen hebben. De vijf vrouwen (25, 26, 27, 28 en 50 jaar oud) en de twee mannen van 57 en 29 jaar zitten niet meer vast.

Send this to a friend