Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Eis: tot een jaar cel ‘klanten’ Kimberley (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag gevangenisstraffen tot één jaar celstraf geëist tegen zes mannen voor het plegen van ontucht met de toen zestienjarige Kimberley in een hotelkamer in Valkenburg.

De zes mannen hoorden straffen eisen van zes tot twaalf maanden, waarvan bij vijf verdachten twee tot vier maanden voorwaardelijk. De aanklager eiste tegen één van de verdachten een onvoorwaardelijke straf van twaalf maanden.

De mannen worden ervan verdacht seks te hebben gehad met het meisje. De verdachten meenden dat ze achttien jaar of ouder was. Maar dat pleit hen niet vrij, benadrukt het OM. De klant moet zich ervan vergewissen of de prostituee meerderjarig is. De zes verdachten zijn de eersten van in totaal 29 mannen die zich moeten verantwoorden wegens ontucht met het meisje.

Uit de verklaringen van de verdachten blijkt dat door de publiciteit rondom de zedenzaak er bij getrouwde mannen relatieproblemen zijn ontstaan, en dat ze zich zorgen maken over hun baan en zich schuldig voelen tegenover hun kinderen. Maar het OM verwijt de mannen dat ze wel piekeren over hun eigen lot, maar weinig compassie tonen met het slachtoffer.

De raadslieden van de verdachten betoogden dat de mannen hooguit verweten kan worden zich onvoldoende te hebben geïnformeerd naar de leeftijd van de verdachte. De mannen waren geen pedofielen die op zoek waren naar minderjarigen, aldus de verdediging. Die pleitte dan ook voor hooguit een taakstraf of anders een voorwaardelijke celstraf met eventueel een geldboete.

Van de Bergh vindt dat het meisje en haar pooier, de onlangs tot twee jaar cel veroordeelde Armin A., de mannen „in de luren hebben gelegd.”

Volgens de raadslieden was niet aan het meisje te zien dat ze jonger was dan achttien. Maar het OM vindt dat een klant bij iedere prostituee tot twintig jaar gerede twijfels over de leeftijd moet hebben. Vaak blijkt ze in werkelijkheid (veel) jonger.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.