Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Eis 4 jaar cel fraudeur Sjaak J. (Telegraaf.nl)

ARNHEM – Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet de 51-jarige Sjaak J. uit Goch vier jaar de cel in en mag hij vijf jaar lang geen directeursfunctie hebben. J. stond dinsdag in Arnhem terecht wegens grootschalige faillissementsfraude en witwassen.

Volgens het OM liet J. zich betalen om hoofdpijn-bv’s over te nemen van directeuren die buiten schot wilden blijven. Hij trok uit de bedrijven wat er nog inzat en maakte dan een loopjongen directeur onder wie de zaak failliet ging. Schuldeisers konden naar miljoenen fluiten. Tussen 2010 en 2013 was J. – al of niet indirect – directeur van 38 bv’s.
Ook waste de verdachte grote geldbedragen wit voor een groep Turken, bekende hij. Eerder kreeg J. ook al vier jaar en recent nog tien maanden cel voor fraude.

De ‘draaideurfraudeur’ bekent de beschuldigingen van het OM en wil schoon schip maken, zegt hij. Het OM heeft de faillissementen van zeven bv’s uit het hele land uitgewerkt in de strafzaak. Daarnaast beticht het OM hem ervan dat hij een criminele organisatie leidde voor faillissementsfraude en witwassen.

Andere verdachten zijn dan ook twee vermeende medewerkers van J., twee directeuren die zelf hun probleem-bv grotendeels leeghaalden voor ze die bij J. dumpten, twee fraudeurs die belasting wilden ontduiken, een leasemaatschappij die dure auto’s regelde in ruil voor contanten en de Turk Deniz . die via holdings van J. enorme bedragen witwaste.

De rest van deze week en volgende week staan de andere verdachten terecht. De uitspraak volgt naar verwachting op 19 februari.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?