Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT – Omdat er een moordplan ten grondslag lag aan het insteken op een liefdesrivale’ moet een 25-jarige Hoensbroekse 12 jaar en tbs krijgen.

Die eis formuleerde officier van justitie Martin Scharenborg gisteren voor de Maastrichtse rechtbank tegen de „wraakzuchtige” C. C. Een ongebruikelijk hoge eis voor een poging tot moord, zo besefte Scharenborg zelf terdege. Reden waarom hij omstandig uitlegde hoe hij ertoe was gekomen. „De wetgever heeft er maximaal twintig jaar op gezet. Ik geloof niet dat een moordpoging veel erger kan worden dan in dit geval.” In de middag van zondag 28 september 2008 ging C. samen met een overbuurvrouw op zoek naar degene die haar ex-man had ‘ingepikt’. Ze had twee messen bij zich, maar wilde vooral praten, bezwoer ze de rechtbank. Toen ze de vrouw had gevonden, onthulde haar ‘liefdesrivale’ dat zíj nu toch echt een relatie had met de betreffende man. Het werd C. zwart voor de ogen. Ze pakte een mes en sneed de vrouw in hals en gezicht. Het slachtoffer werd bloedend achtergelaten, op een zondagmiddag, op de openbare weg. „Dat iedereen om je heen doorloopt als je bloedend op straat ligt: dat is kennelijk óók Nederland”, constateerde officier Scharenborg. Tegen de overbuurvrouw, die niets deed om C. tegen te houden en haar „faciliteerde” door het 3-jarig zoontje van het slachtoffer uit de ‘gevarenzone’ weg te houden, eiste hij vier jaar cel. VolgensC.’s advocaat Serge Weening was er geen sprake van een poging tot moord. „Ze deed maar wat met dat mes.” Hij hekelde de „extremiteit” van de strafeis. Gedragsdeskundigen achten het risico dat C. in herhaling valt zeer groot. Daarom behoeft zij in hun ogen snel behandeling: ze kan volgende week al terecht in een inrichting. Weening vroeg de rechtbank haar die kanste gunnen. De rechtbank doet 21 juli uitspraak of, als het verzoek van de raadsman wordt gevolgd, eerder.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Eis 12 jaar en tbs voor moordpoging 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend