Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Drie jaar celstraf en TBS geëist voor verwonden peuter

MAASTRICHT – Tegen een 22 jarige inwoner van Maastricht is vorige week drie jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging geëist wegens poging tot doodslag op een peuter van anderhalf. Justitie beschuldigt de man ervan het jongetje, zijn stiefkind, afgelopen zomer met opzet onder een hete douchestraal van tussen de 75 en 85 graden Celcius te hebben gezet.
Het jongetje liep brandwonen op over 45 procent van zijn lichaam, maar komt er wel weer bovenop. Volgens de advocaat R.M., P. Szymkowiak, heeft zijn cliënt het jongetje uit pure wanhoop weliswaar expres onder de hete douch gezet, maar had hij absoluut niet de opzet het kind te doden. “Hij wist gewoon niet meer wat hij moest doen. Het kind had de gewoonte om zijn poepluier los te maken en zijn uitwerpselen overal op te smeren en zelfs op te eten. Andere maatregelen hadden geen effect, zodat mijn cliënt uiteindelijk zijn toevlucht nam tot de hete douche. Daar heeft hij nu verschrikkelijk veel spijt van.” Omdat het jongetje, de zoon van zijn vriendin, vooraf al schreeuwde, zou M. niet in de gaten hebben gehad dat hij op dat moment schreeuwde van de pijn.

Een onderzoek naar de vraag hoelang M. de straal op het jongetje gericht heeft gehouden, heeft niets opgeleverd, aldus Szymkowiak.

Volgens de raadsman is het van belang dat zijn cliënt zo snel mogelijk wordt behandeld. Gedragsdeskundigen oordeelden dat M. een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft. Reden voor de advocaat om te stellen dat het geen zin heeft M. lang in de gevangenis te zetten alvorens hem te behandelen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?