Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voordringende gevallen 24 uur per dag.

Dreigbrief: eis miljoen van burgemeester Heerlen (Crimewatcher.nl)

HEERLEN In de dreigbrief aan burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen, die op 21 december op het gemeentehuis werd bezorgd, werd 1 miljoen euro geëist. Dit geld moest binnen 72 uur betaald worden in verschillende biljetten. In het bewuste pakketje zat ook nog de gevaarlijke springstof TNT met bijbehorende klokwekker en twee draadjes, maar zonder ontsteker. Dat blijkt uit het politiedossier, ingezien door CRIMEWATCHER.

Het pakketje kwam op woensdag 21 december vorig jaar binnen op het Heerlense gemeentehuis in Heerlen en was expliciet gericht aan de burgemeester, zo staat duidelijk vermeld op de gebruikte envelop. Naast de eis van 1 miljoen euro, stond in de brief dat er 1000 bitcoins op een bepaald rekeningnummer moesten werden gezet. ‘Wij eisen van u 1000 bitcoins op bitcoin-rekening (het nummer, BT.). U heeft de tijd tot en met 23 december 14:00 om te zorgen dat het op het aangegeven account staat’.

Wat betreft de eis van een miljoen euro, staat er verder in de betreffende brief: ‘Daarna heeft u 72 uur de tijd om 1 miljoen euro in gebruikte biljetten van 500, 200, 100 en 50 euro klaar te maken’. ‘Zodra de bitcoins op rekening staan, zullen wij met u contact opnemen met de bijgeleverde telefoon, voor het droppen van het geld’.

Over de overdracht van het geld en de dreiging met een bomaanslag wordt in de brief gezegd: ‘Als de koerier alles heeft opgehaald en veilig terug is, laten wij geen explosief afgaan en zullen wij u verder met rust laten. Mocht u ons niet serieus nemen, dan zal er op een onbepaalde dag en tijd een explosief afgaan’.

De schrijver(s) zette dit dreigement met de volgende woorden nog kracht bij: ‘De doden en gewonden wat uit deze hysterie zullen voortkomen, zal iets zijn wat jullie nog nooit hebben meegemaakt in jullie land’. En als afsluiter werd de tekst ‘Dit zal de verantwoordelijkheid voor u de BURGEMEESTER zijn’.

Op donderdag 22 december, vlak voor middernacht, werd hoofdverdachte Eric L. (45) uit Heerlen aangehouden op verdenking van poging tot afpersing, bedreiging en het voor handen hebben van explosieve stoffen. De arrestatie vond plaats in een woning in Hulsberg. L. werd vijf dagen vastgehouden en is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Hij is wel nog steeds verdachte.

Lees ook over ons
strafzaken
:

De nieuwe pillenprinsen (panorama.nl)

Door knap speurwerk van de Amerikaanse FBI in samenwerking met Nederland is in Brabant een aantal kopstukken van een internationale drugsbende opgepakt. Wie zijn deze

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?