Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Celstraf geëist in aanrandingszaak Bornse kastelein

BORN/MAASTRICHT – Het openbaar ministerie (OM) heeft gisteren voor de rechtbank in Maastricht één jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, geëist tegen kastelein Hub D. uit Guttecoven. De 61-jarige man wordt verdacht van het veelvuldig aanranden van drie minderjarige (oud-)medewerksters in zijn café In de Limburgse Potin Born.
De drie vrouwen hebben tegenover de politie verklaard meerdere malen in verschillende periodes onzedelijk te zijn betast door D. De aanrandingen zouden hebben plaatsgevonden in de kelder en keuken van de Bornse kroeg en tijdens verschillende autoritten. Hub D. zou daarbij aan de borsten en benen van de medewerksters hebben gezeten en wilde met hen tongzoenen. D. zou de bedieningsmedewerksters onder dreiging van geweld hebben gedwongen de ontuchtige handelingen te ondergaan. Verdachte Hub D., die zich gisteren herhaaldelijk op zijn zwijgrecht beriep, legde bij de politie wel een verklaring af. ,,Ik stak de medewerksters een hart onder de riem, duwde ze tegen me aan. Mijn vrouw schold op hen en ik knuffelde ze dan, probeerde ze in de kelder op te beuren.”

Officier van justitie Anneke Rogier achtte de drie aanrandingen ‘wettig en overtuigend bewezen’. ,,Verdachte had als werkgever een overwicht over de medewerksters en er was sprake van een behoorlijk leeftijdsverschil. Hij heeft vaak een dreigende situatie gecreëerd, want de slachtoffers konden niet wegkomen uit de kelder. Ze werden door meneer D. gedwongen om dingen te doen”, zei Rogier, die zich gestoord had aan de zwijgende houding van de kroegbaas tijdens de zitting. Erik Maessen, advocaat van D., vroeg de rechtbank om zijn cliënt in zijn geheel vrij te spreken. Uitspraak over twee weken.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?