Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen staan wij 24 uur per dag voor u klaar.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag.

Cel geëist voor doodrijder agent (Telegraaf.nl)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

MAASTRICHT – Justitie heeft dinsdag vier maanden cel en twee jaar rijontzegging geëist tegen een man uit Maastricht die in april 2013 – onder invloed van alcohol en met een gebroken been – de dertigjarige politieagent Christian Geilen doodreed.

De verdachte Maastrichtenaar, die zelf ook gewond raakte bij het ongeluk op de Hoge Weerd verklaarde tegenover de rechtbank dat hij zichzelf niet schuldig achtte aan het doodrijden van Geilen, wiens zus een zeer emotionele slachtofferverklaring voorlas tijdens de zitting. De uit Beek afkomstige agent was niet aan het werk toen hij werd aangereden.

Geilen – in zijn vrije tijd een bekend amateurvoetballer in het zuiden van ons land – werd in eerste instantie met zeer ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht, waar hij niet veel later overleed. Zijn dood sloeg toentertijd bij zijn voetbalclub Caesar in als een bom. Ook binnen het Limburgse politiekorps reageerde men aangeslagen.

Françoise Landerloo, advocate van de Maastrichtenaar, vroeg de rechtbank haar cliënt geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. ,,Ik vind dat dit geen toegevoegde waarde heeft, gelet op de psychologische impact en het tijdsverloop van deze zaak. Bovendien is hij zijn rijbewijs al bijna twee jaar kwijt en kan hij pas in 2018 proberen een nieuw exemplaar te krijgen.”

Uitspraak over twee weken.

Lees verder →
Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?

Lees ook over ons: