Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Bornse kroegbaas staat terecht voor aanranding

BORN/MAASTRICHT – De zestigjarige cafébaas Hub D. uit Guttecoven wordt verdacht van aanranding van drie (oud-)medewerksters. Gisteren stond de uitbater van café In de Limburgse Potin Born terecht voor de rechtbank in Maastricht. De zitting werd op verzoek van zijn advocaat Serge Weening voor onbepaalde tijd geschorst. Weening wil onder meer bandopnamen van verhoren van zowel getuigen als zijn eigen cliënt beluisteren. Tevens wil de advocaat nog enkele getuigen horen. Drie oud-medewerksters hebben aangifte gedaan tegen D. De café-eigenaar zou de vrouwen, die in zijn Bornse zaak in de bediening werkten, in een enge ruimte hebben klemgezet.Volgens de dagvaarding kuste de man de meisjes vervolgens tegen hun wil op de mond, trok ze tegen zich aan en betastte hun borsten en billen.
D. zou zijn medewerksters onder dreiging van geweld hebben gedwongen de ontuchtige handelingen te ondergaan. Volgens de aanklacht gebeurde dit meerdere malen in verschillende periodes. De meisjes waren deels minderjarig. De zaak diende gisteren. Maar lang duurde de zitting niet, omdat de advocaat van de verdachte direct vroeg om aanhouding van de zaak. Weening: „Ik heb gisteren pas het dossier gekregen en daardoor niet genoeg tijd gehad alles met mijn cliënt door te nemen.” D. gaf zelf aan niet direct een advocaat te hebben ingeschakeld vanwege financiële redenen en omdat hij ‘niet had gedacht’ dat het tot een rechtszaak zou komen. De rechtbank was niet gevoelig voor die argumenten. De vraag van Weening naar de bandopnamen en het horen van getuigen overtuigde de rechters wel de zaak te verwijzen naar de rechter-commissaris. Onder de voorwaarde dat in een volgende zitting de zaak inhoudelijk wordt behandeld.Wanneer, is nog onbekend.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?