Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Bloed El Jader in Duits ‘moordhuis’ (De Limburger)

SITTARD/TUDDEREN – In het Tudderense huis van de Sittardse familie L. zijn bloedspetters van de vermoorde Mouhammed Al Jader uit Schinveld gevonden. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft dat uitgewezen, nadat in april sporen waren aangetroffen bij een doorzoeking. Dat bleek tijdens een pro forma-zitting gisteren in de zaak tegen de familie L., die wordt verdacht van twee moorden, op de Irakezen Mouhammed Al Jader en Alan Gergeri. Moeder Els L. en zonen Maurice en Michel zitten vast. Ook een vriend van de familie, Ron vanK., wordt verdacht.

De advocaten van de verdachten uitten gisteren hun zorgen over het verstrekken van het complete onderzoeksdossier aan de (advocaat van de) nabestaanden. Dat is al gebeurd, maar zeker wanneer de verdachten gaan meewerken aan een psychiatrisch en psychologisch onderzoek rijzen bezwaren. „Deze rapporten mogen niet bij anderen terecht komen”, vond advocaat Serge Weening van Maurice L. „Als dat wel gaat gebeuren, dan wil mijn cliënt niet meewerken.” De officier van justitie betitelde dit als een weigerachtige houding en wilde dat de rechtbank Maurice en moeder Els L., die ook nog weigert mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek, ter observatie naar het Pieter Baan Centrum zou sturen. Maar de rechtbank ging niet mee met het verzoek van de officier. Wel was de rechter het eens met Weening. „Het is niet de bedoeling dat het dossier, inclusief persoonlijke informatie, klakkeloos wordt doorgestuurd naar de benadeelde partij.”

Vanuit België, de plaats waar volgens justitie de lijken van Al Jader en Gergeri zijn opgelost, moeten nog diverse sporen worden overhandigd aan Nederland. Sommige sporen zijn niet direct beschikbaar, omdat in België al onderzoek naar enkele zaken zijn gestart. De Duitse sporen, voornamelijk vanuit het huis in Tudderen, zijn binnen en enkele daarvan worden al onderzocht door het NFI. Alleen moeten de Duitse verhoren nog deels worden vertaald.

Justitie jaagt nog steeds op twee voortvluchtige verdachten van de familie L., die al sinds eind vorig jaar spoorloos zijn. Over de stand van zaken in de zoektocht naar vader Hub en dochter Rachelle doet het OM geen mededelingen.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.