Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Bende van A2-runners opgepakt

MAASTRICHT – Met het oprollen van een criminele bende met gewelddadige drugsrunners is de drugshandel in en rond Maastricht een slag toegebracht. Volgens burgemeester Gerd Leers is het bijzondere dat de organisatie totin de haarvaten is aangepakt.De nationale recherche en de regiopolitie Limburg-Zuid hielden woensdag acht mannen en twee vrouwen aan die vermoedelijk een gewelddadige drugsbende vormen. Dat werd gisteren naar buiten gebracht. Burgemeester Leers zegt blij te zijn dat nu de mensen achter de drugsrunners zijn aangehouden. „Drugsrunners staan per dozijn klaar. Maar nu is de politie tot in de haarvaten van de organisatie doorgedrongen. Dat is een ernstige slag voor de grote jongens.” De verdachten zijn vermoedelijk al maandenlang actief in Zuid-Limburg met de verkoop van heroïne en cocaïne aan Franse drugstoeristen. Wanneer deze klanten zich niet vrijwillig aandienen, worden mensen agressief benaderd door de drugsrunners. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties op vooral de A2. Drugsrunners wachten hun klanten op parkeerplaatsen op met gedoofde lichten en ze doen aan bumperkleven. Drugsrunners hangen uit auto’s en tikken zo tegen zijruiten. In juli werden Franse toeristen met geweld beroofd.

De beide politiekorpsen ontdekten dat drugsleveringen afkomstig waren uit Rotterdam. De drugs werden veelal per openbaar vervoer naar Zuid-Limburg gebracht en op adressen in Maastricht en Meerssen opgeslagen. De kern van de aangehoudenen bestaat uit drie broers van Marokkaanse afkomst. De oudste, een 27-jarige Rotterdammer, wordt als hoofdverdachte gezien. De andere verdachten komen uit Rotterdam, Dordrecht, Maastricht en Meerssen.

Leers vertelt dat de harde aanpak in Maastricht begint te leiden tot toenemende overlast in plaatsen als Sittard-Geleen en Heerlen. „Daar beginnen ze te piepen. Ik heb gezegd dat we nu als regio moeten doorzetten, anders blijf je de overlast verplaatsen binnen de regio.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?