Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Advocaat: “Verbod Satudarah is hetze justitie” (Crimewatcher.nl)

MAASTRICHT Het Openbaar Ministerie gaat proberen bij de civiele rechter motorclub Satudarah te verbieden omdat leden zich op grote schaal bezig zouden houden met criminele praktijken. De Maastrichtse strafpleiter Serge Weening, die meerdere bikers van de bekende motorbende als cliënt heeft, betitelt deze stap als ,,onzin.”

Weening zegt dat justitie bezig is met ,,een hetze”. ,,Je kunt niet een clubje of vereniging gaan verbieden waarvan sommige leden iets doen. Dat vind ik echt onzin. Tegenwoordig is in elk bericht van de politie waarin een lid van Satudarah verdachte is, de naam van de motorclub genoemd. Ook al heeft die vereniging er dan helemaal niks mee te maken”, legt Weening uit.

,,Zelfs als een lid bijvoorbeeld verdacht wordt van mishandeling van zijn vrouw, dan wordt er nog de naam van Satudarah bij genoemd. Daar kan ik mij boos over maken. En wat ik nog erger vindt: als achteraf blijkt dat een verdacht lid niks met de door het OM en politie bekendgemaakte zaak te maken had, dan hoor je niks meer van hun kant. Dat ze daar niet genuanceerder mee omgaan, dat vind ik jammer”, aldus Weening.

Onlangs werden drie landelijke kopstukken van Satudarah aangehouden en 22 woningen, bedrijfspanden en garageboxen doorzocht. De Satudarah-leiders worden volgens justitie verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Het gaat om twee mannen van 40 en 37 jaar in Tilburg en een van 48 jaar (Paul ‘Olla’ M.) in Maastricht. Een andere kopstuk van de motorclub wordt nog naar gezocht.

De doorzoekingen vonden plaats in Enschede, Tilburg, Zaandam, Maastricht, Oss, Rotterdam, Zoetermeer, Kamerik, Zevenhuizen, Amstelveen en in Weert. Bij deze doorzoekingen werd beslag gelegd op 750 gram mdma, een shotgun, 10.000 euro contant geld, twee motoren, zes auto’ s, 10 kostbare horloges en een grote hoeveelheid documenten en digitale gegevensdragers, zoals computers en mobiele telefoons.

Aan de actie werd deelgenomen door 200 politiemensen, 9 rechters-commissarissen en 16 officieren van justitie. De politie werkt in het onderzoek samen met de FIOD.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.