For urgent cases, our attorneys are Available 24 hours a day throughout the Netherlands

For urgent cases 24/7

Current criminal case

Family liquidated Sven Prins wants to see money for grief caused (Limburger.nl)

De moeder, vader en zus van de in 2015 geliquideerde Sven Prins willen samen 57.000 euro affectieschade van de moordenaars van hun zoon en broer.
Ieder familielid moet de schadevergoeding apart aanvragen. De ouders claimen ieder 20.000 euro, de zus 17.500 euro.

Affectieschade

De familie Prins loopt hiermee vooruit op een regeling die nog in behandeling is. Nabestaanden van slachtoffers die zijn overleden of ernstig letsel hebben opgelopen kunnen nu formeel nog geen beroep doen op affectieschade. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel affectieschade al aangenomen. Het ligt nu bij de Eerste Kamer. De advocaten Floor Oehlen en Phil Boonen kondigden tijdens de behandeling van de liquidatiezaak de affectieclaim toch al aan. Zij hopen dat de nieuwe vergoedingsvorm wettelijk is geregeld voordat de uitspraak in de moordzaak definitief is. Zij houden hoe dan ook rekening met hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

Celstraffen

Het Openbaar Ministerie gaat eind deze week waarschijnlijk zeer lange celstraffen eisen tegen de drie verdachten. De verdachten ontkennen op hun beurt hun rol bij de moord. Zij zullen zich, naar het zich laat aanzien, niet neerleggen bij een veroordeling in Maastricht. Het staat de rechters volgens de advocaten vrij om vooruit te lopen op nieuwe wetgeving. Oehlen en Boonen laten in de zaak Prins een proefballon op. Hierbij speelt het feit dat claims in hoger beroep niet verhoogd mogen worden nadrukkelijk mee.

The defendant(s) in this case are assisted by:

In the media
with current criminal cases

Popular requests:
Start typing to see posts you are looking for.