W pilnych przypadkach nasi prawnicy Dostępny 24 godziny na dobę w całej Holandii

W pilnych przypadkach 24/7

Bieżąca sprawa karna

Limburgse bokser blijkt zware jongen (Telegraaf.nl)

HEERLEN – wereldkampioen boksen in het super midden gewicht Gevorg K. (23) uit Heerlen geldt mogelijk als een van de kopstukken van een Oost Europese bende die zich bezighoudt met vrouwenhandel, gijzeling en afpersing.

K. zou met twee vrienden verschillende jonge vrouwen hebben gebruikt voor de prostitutie in een aantal Limburgse seksclubs en in Duitsland. Het drietal zit achter de tralies.

Gevorg K. werd begin juni in Kerkrade nog gekroond tot wereldkampioen van de International Boxing Organisation. Kort hierna begon justitie in Maastricht een uitgebreid onderzoek naar de handel en wandel van de uit Armenië afkomstige bokser. Midden op straat werd hij door een arrestatieteam klemgereden en overmeesterd.

Uitbuiting

De zaak kwam aan het rollen na een aangifte wegens uitbuiting door een Oekraïense vrouw. K. en zijn kompanen lieten volgens bronnen rond het onderzoek jonge vrouwen uit het Oostblok voor zich werken in de clubs Ying Yang in Roermond en Red Lady in het Duitse plaatsje Herzogenrath.

Behalve van vrouwenhandel verdenkt het OM Gevorg K. en zijn twee vrienden ook van gijzeling, afpersing en mishandeling van een inwoner van Heerlen. Deze man werd na een bezoek aan een seksclub verliefd op een van de Oekraïnse prostituees en begon een relatie met haar. Voor de bende van topbokser K. zou dit een reden zijn geweest om de Limburger af te persen.

‘Dat meisje is voor jou alleen te koop’, zouden zij volgend ingewijden tegen de doodsbange man hebben gezegd. De verdachten zetten de man wekenlang onder druk om 5000 euro te betalen. Toen hij dat weigerde, gijzelden zij hem en tuigden hem af.

K. gold als een van de trekpleisters tijdens de Ben Bril Memorial, in oktober in Amsterdam. De kans dat hij hier in de boksring zal stappen, lijkt echter heel erg klein. Zijn hoofdsponsor heeft alle banden met de bokser verbroken. K.’s raadsman Serge Weening: “Gevorg hoefde nog maar een wedstrijd te boksen en dan zou hij financieel echt een klapper gaan maken. De kans is nu groot dat hij zelfs zijn wereldtitel gaat kwijtraken”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

Oskarżeni w tej sprawie są wspierani przez:

W mediach
z bieżącymi sprawami karnymi

Popularne żądania:
Zacznij wpisywać, aby zobaczyć posty, których szukasz.