W pilnych przypadkach nasi prawnicy Dostępny 24 godziny na dobę w całej Holandii

W pilnych przypadkach 24/7

Bieżąca sprawa karna

In hoger beroep Valkenburgse zedenzaak wederom taakstraffen en 4 maal vrijspraak (Rechtspraak.nl)

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in 27 zaken in de zogenoemde Valkenburgse zedenzaak. De 27 mannen werden verdacht van het plegen van ontucht met een 16-jarige prostituee. Het Openbaar Ministerie eiste in vrijwel alle zaken (onvoorwaardelijke) gevangenisstraffen van langere duur, al dan niet gecombineerd met een taakstraf.

Het hof heeft anders geoordeeld en heeft 4 verdachten vrijgesproken en 23 verdachten veroordeeld tot een taakstraf met daaraan gekoppeld een minimale gevangenisstraf.

4 Vrijspraken

Het hof vindt dat voor 4 ontkennende verdachten (parketnummers 20-002610-15, 20-002611-15, 20-002540-15 en 20-001307-16) niet kan worden bewezen dat ze seksuele handelingen hebben verricht met een minderjarige prostituee en spreekt hen daarvan vrij. De bewijsvoering in die zaken is met name gebaseerd op het feit dat de namen van die verdachten in de telefoon van de minderjarige prostituee voorkwamen. Na het uitluisteren van de geluidsfragmenten van het verhoor van de minderjarige prostituee vindt het hof de wijze waarop de namen van (mogelijke) klanten in die telefoon zijn opgeslagen onvoldoende betrouwbaar om daaruit af te leiden dat de personen die in de telefoon zijn opgeslagen ook daadwerkelijk ontucht met haar hebben gepleegd.

W mediach
z bieżącymi sprawami karnymi

Popularne żądania:
Zacznij wpisywać, aby zobaczyć posty, których szukasz.