W pilnych przypadkach nasi prawnicy Dostępny 24 godziny na dobę w całej Holandii

W pilnych przypadkach 24/7

Hub L. in Spanje opgepakt (Limburger)

SITTARD/MADRID – Hub L. was een halfjaar spoorloos voor politie en justitie, maar deze week is hij in Spanje ingerekend. De 58-jarige Sittardenaar wordt verdacht van moord op de Irakees Mouhammed Al Jader, 6 augustus vorig jaar. Ook wordt L. verdacht van hetlaten verdwijnen van het lichaam vanAl Jader.

Nadat Al Jader werd vermoord, zou zijn lichaam zijn opgelost in zoutzuur. Dat gebeurde in het Belgische Gellik, vlakbij Lanaken. L., woonachtig vlak over de grensin Tudderen (D), isin Spanje opgepakt op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland. Justitie wil de moordverdachte zo snel mogelijk naar Nederland halen. Een verzoek om L. uit te leveren is al uitgevaardigd. Wanneer L. daadwerkelijk naar Nederland zal komen, is nog niet bekend. Justitie in Nederland had L. al enige tijd in het vizier. Hoe de Sittardenaar opgespoord kon worden, wil justitie niet zeggen. „We hopen dit trucje namelijk nog een keer te herhalen”, zegt een woordvoerster van justitie. Hiermee wordt gedoeld op het oppakken van Rachelle L. (19), dochter van Hub. Zij is op dit moment nog voortvluchtig. „We hopen haar natuurlijk zo snel mogelijk op te pakken.”

Hub L. was lange tijd onvindbaar, nadat hij eind 2011 vluchtte voor de politie. Hij was in staat te vluchten doordat de politie op stel en sprong zoon (en mede-verdachte) Michel L. moest oppakken, omdat deze in levensgevaar was. Volgens justitie werd de familie L. bedreigd. Door deze politie-inzet konden Hub enRachelle vluchten. Justitie laat overigens weten dat van bedreigingen aan het adres van de familie L. sinds enkele tijd geen sprake meer is. Eerder werd in het criminele circuit nog 100.000 euro op de leden van de familie L. gezet.

Vier familieleden van Hub L. worden verdacht van de moord. Het gaat om zijn vrouw Els, zijn dochter Rachelle en zijn zoons Michel en Maurice. Laatstgenoemde wordt tevens verdacht van moord op Irakees Alan Gergeri. Ook een vriend van de familie, Ron van K. is verdachte.

De moordzaak spreidt zich met de aanhouding van Hub L. inmiddels uit over vier landen; Duitsland, Nederland, België en Spanje.

W mediach
z bieżącymi sprawami karnymi

Popularne żądania:
Zacznij wpisywać, aby zobaczyć posty, których szukasz.