Para casos urgentes, nuestros abogados Disponible las 24 horas del día en todos los Países Bajos

Para casos urgentes 24/7

Causa penal en curso

Los demonios de las motos en XTC (Telegraph)

MAASTRICHT, Leden van de beruchte Molukse motorclub Satudarah houden zich in ons land op grote schaal bezig met de productie en uitvoer van harddrugs als xtc.

Volgens justitie en de nationale recherche komen zij via een groep Litouwers uit Weert aan de benodigde grondstoffen. Dat blijkt uit een vertrouwelijk onderzoeksdossier van de nationale recherche, waarin De Telegraaf inzage had. “Een laborant produceert voor Satudarah kwalitatief zeer goede drugs.”

Geheime informant

“De man, ene B.E., is full member bij Satudarah,” aldus een geheime informant van de Criminele Inlichtingen Eenheid. De tip bevatte nog meer gedetailleerde informatie en deed bij de nationale recherche alle alarmbellen rinkelen.

Na overleg met het openbaar ministerie begon de politie in de tweede helft van 2010 een geheim onderzoek. Het team kreeg een duidelijke opdracht: onderzoek of en zo ja hoeveel leden van de Satudarah zijn betrokken bij de handel in harddrugs als xtc en andere synthetische drugs. Het onderzoek kreeg een veelzeggende naam: Akutan, een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Het rechercheteam had snel beet en nam enkele leden van Satudarah die zich volop bezighielden met grootschalige drugshandel op de korrel, zo blijkt uit het vertrouwelijke onderzoeksdossier.

In totaal zijn zeker negen mensen als verdachten aangemerkt, onder wie de leider van de Satudarah-chapter in Maastricht en drie leden uit Tilburg.

De Satudarah is de laatste tijd voortdurend in opspraak. De club voert een machtsstrijd met de Hells Angels en ligt onder een vergrootglas bij politie en justitie. In oktober werden drie leden uit Breda aangehouden voor vermeende afpersing van horecabazen. Afgelopen week werd bekend dat leider Etous Belserang van de Satudarah in Amsterdam aan een moordaanslag is ontsnapt.

Recherce stuit op uitgebreide drugshanel
Satudarah-leden worden tegengehouden op de A2 bij Amsterdam. De politie belette zo dat het in september vorige jaar op een Harleydag op het Waterlooplein tot een treffen kwam met de Hells Angels.

En los medios de comunicación
con causas penales en curso

Peticiones populares:
Empieza a escribir para ver las entradas que buscas.