Para casos urgentes, nuestros abogados Disponible las 24 horas del día en todos los Países Bajos

Para casos urgentes 24/7

Lijk van vermiste Al Jader gevonden (Limburger)

SCHINVELD/MAASTRICHT – Het lichaam van de sinds 5 augustus vermiste Mouhammed Al Jader (29) uit Schinveld is in België gevonden. Al Jader is de dag na zijn verdwijning in een woning in Duitsland doodgeschoten. Forensisch onderzoek moet volledige zekerheid geven of het lichaam, zoals nu wordt aangenomen, ook dat van Al Jader is, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gisteravond laten weten.

Twee mensen – een Nederlandse vrouw (57) die in Duitsland woont en een Nederlandse man (52) woonachtig in België – zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Al Jader en het laten verdwijnen van het stoffelijk overschot. Het lichaam is gevonden op aanwijzing van degene die medeverantwoordelijk is voor hetwegmaken van het lichaam, meldt het OM. Het lichaam zou niet volledig in tact zijn geweest, delen ervan zouden gevonden zijn in Lanaken.

Het OM wil daar niets op zeggen. In deze zaak zijn vrijdag acht mensen aangehouden en op zes plaatsen in Nederland, Duitsland en België doorzoekingen verricht. Zes van hen zijn weer vrij. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit. Vanwege de complexiteit van de zaak is het nog niet duidelijk in welk land de verdachten voor de rechter zullen worden gebracht, aldus een justitiewoordvoerster.

Over het motief voor de moord wil het OM niets zeggen. Familieleden en vrienden hebben verklaard dat hij de avond voor zijn verdwijning werd bedreigd door de vader van zijn tweede vriendin, met wie hij niet samenwoonde. Vermoedelijk had dat te maken met onenigheid over een wietdeal. Volgens hen zaten beide in de wietteelt. Al Jader zou zijn doodgeschoten in de woning van de vrouw die nog vastzit, zij is de moeder van Al Jaders tweede vriendin. Aanvankelijk zou nagenoeg het hele gezin uit Heinsberg zijn aangehouden.

En los medios de comunicación
con causas penales en curso

Peticiones populares:
Empieza a escribir para ver las entradas que buscas.