For urgent cases, our attorneys are Available 24 hours a day throughout the Netherlands

For urgent cases 24/7

Current criminal case

Boxer Gevorg K. free again after all (Limburger.nl)

HEERLEN – De van mensenhandel en afpersing verdachte wereldkampioen boksen Gevorg K. uit Heerlen is voor de tweede keer sinds zijn arrestatie afgelopen juni op vrije voeten gesteld. Het gerechtshof in Den Bosch besliste gisteren dat K. enkele weken geleden niet opnieuw vastgezet had mogen worden.

Ook een van de twee medeverdachten moet op last van het Bossche Hof vrij worden gelaten. Een derde verdachte, die begin deze week in België is opgepakt omdat hij voortvluchtigwas, moet zijn hoger beroep tegen zijn arrestatie nog afwachten.K.’s advocaat SergeWeening voelt zich naar eigen zeggen ‘de koning’. Hij reageerde enkele weken geleden vol onbegrip op een nieuwe bevel tot arrestatie dat tegen zijn cliënt was uitgevaardigd. De 23-jarige in Armenië geboren bokser werd op 23 juni met de twee medeverdachten gearresteerd voor het gijzelen en afpersen een Heerlenaar.

De rechtbank in Maastricht besliste in september aanvankelijk dat er geen grond was om de mannen langer vast te houden. Het OM ging in beroep tegen die beslissing en voerde nieuwe getuigen aan die zouden moeten bewijzen dat K. zich schuldig zou hebben gemaakt aan stelselmatige uitbuiting van vrouwen. De rechtbank van Maastricht vond dat voldoende grond om de verdachten toch weer vast te zetten. Daartegen gingen de advocaten in hoger beroep. Het Hof oordeelde gisteren dat er te weinig nieuwe feiten waren om de verdachten opnieuw vast te zetten. Het OM kon gisteren niet reageren op het besluit van het gerechtshof.

In the media
with current criminal cases

Popular requests:
Start typing to see posts you are looking for.