Pour les cas urgents, nos avocats sont Disponible 24 heures sur 24 dans l'ensemble des Pays-Bas

Pour les cas urgents 24 heures sur 24, 7 jours sur 7

Affaire pénale en cours

Le conseil de discipline sanctionne les kinésithérapeutes (Limburger.nl)

GROENSBEEK/GELEEN – Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft gisteren een waarschuwing opgelegd aan twee Limburgse fysiotherapeuten.

Het betreft een fysiotherapeut uit Noord-Limburg die een patiënte onvoldoende informeerde over een gênante behandeling in de schaamstreek. De klacht van de vrouw over grensoverschrijdend seksueel gedrag door de fysiotherapeut acht het tuchtcollege ongegrond omdat de verklaringen van de cliënt en de therapeut lijnrecht tegenover elkaar staan.

De 49-jarige vrouw uit Groesbeek stapte naar de politie en naar het tuchtcollege omdat de fysiotherapeut drukpuntmassage uitvoerde rondom haar schaamstreek terwijl zij alleen een knieblessure had. De man werd eind vorig jaar voor ontucht gearresteerd en zat 38 dagen in voorarrest. Het gerechtshof in Den Bosch liet hem echter vrij. Justitie heeft nog niet besloten of de fysiotherapeut voor de rechter moet komen.

Het medisch tuchtorgaan stelt voorop dat een zogenoemde frictiebehandeling in de schaamstreek ook voor knieklachten kan helpen. Maar de fysiotherapeut heeft de vrouw daar onvoldoende over geïnformeerd. Ook vroeg hij haar niet om toestemming. Het tuchtcollege heeft ook een waarschuwing opgelegd aan een fysiotherapeute van een kliniek in Geleen die een kleine erfenis accepteerde van een 87-jarige ex-cliënt. Het argument dat de behandelrelatie formeel was beëindigd toen de man zijn testament wijzigde, doet volgens het tuchtcollege niet ter zake. Er was immers sprake van ‘een beloning op korte termijn’.

Dans les médias
avec des affaires pénales en cours

Demandes populaires :
Commencez à taper pour voir les articles que vous recherchez.