Pour les cas urgents, nos avocats sont Disponible 24 heures sur 24 dans l'ensemble des Pays-Bas

Pour les cas urgents 24 heures sur 24, 7 jours sur 7

Affaire pénale en cours

Opnieuw acht jaar geëist in xtc-zaak (Limburger)

SITTARD/MAASTRICHT – Opnieuw heeft het OM acht jaar celstraf geëist tegen Dwayne F. De 23-jarige Sittardenaar heeft volgens justitie bewust vervuilde xtc-pillen verkocht, die schadelijk voor de gezondheid – en zelfs dodelijk – zijn. De 20-jarige Josien van Gastel verloor begin vorig jaar het leven na gebruik van zulke xtc-pillen. Het OM kwam eind september 2011 al tot dezelfde eis, maar toen vond de Maastrichtse rechtbank het nodig om meer onderzoek te laten verrichten. In de pillen zat onder meer de stof PMMA, maar over de werking van deze stof is weinig bekend. Op de zitting gisteren verschenen twee deskundigen om duidelijkheid te geven over PMMA.

Maar veel verder kwamen die ook niet. Of Van Gastel ook ten gevolge van de gemeten dosis PMMA is overleden, kon een van de deskundigen niet vaststellen. Zij had immers ook andere stoffen (zoals amfetamine en MDMA) in haar lichaam. Hoe de bewuste pillen reageren in combinatie met andere stoffen, en hoeveel van de vervuilde pillen dodelijk zouden zijn, kon de deskundige evenmin zeggen.

Advocaat Floor Oehlen van Dwayne F. claimde dat de gebruikers, Josien van Gastel en haar vriend, zelf verantwoordelijk zijn geweest. „Deskundige Ton Nabben zei over het innemen van tien xtc-pillen dat dit gewoon stom is. We moeten dan ook niet de verantwoordelijkheid van de gebruikers gaan verschuiven naar de verkoper. En hoe dodelijk zijn die pillen als de vriend van het slachtoffer evenveel pillen heeft gehad?” Zij vroeg om vrijspraak van haar cliënt.

De officier van justitie stelde dat F. willens en wetens de gevaarlijke pillen aan de vriend van Van Gastel had verkocht. Hij wil dat F. acht jaar achter de tralies verdwijnt. Tegen de vriendin van F., Tiana L., eiste hij negen maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 200 uur. Zij regelde na het overlijden van Van Gastel nog een xtc-deal met dezelfde pillen voor F. Uitspraak over twee weken.

Dans les médias
avec des affaires pénales en cours

Demandes populaires :
Commencez à taper pour voir les articles que vous recherchez.