Per i casi urgenti, i nostri avvocati sono Disponibile 24 ore su 24 in tutti i Paesi Bassi

Per i casi urgenti 24 ore su 24, 7 giorni su 7

Procedimento penale in corso

L'amministratore fiduciario sporge denuncia contro l'investitore Van den Berg

LANDGRAAF – Curator P. Scholtens gaat bij het openbaar ministerie aangifte doen tegen E. van den Berg, directeur van het inmiddels gesloten hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf. De rechter-commissaris in de faillissementen waarin Van den Berg zelf en zijn twee beleggingsmaatschappij tjes is verwikkeld, gaat waarschijnlijk hetzelfde doen.
Scholtes, die de belangen behartigt van de schuldeisers in die faillissementen, beschuldigt Van den Berg van bedrieglijke bankbreuk, overtreding van de Wet Toezicht Effectenverkeer (WTE) en meineed.

Rechter-commissaris H. Groen overweegt aangifte te doen van bedrieglijke bankbreuk, overtreding van de WTE en valsheid in geschrifte.

De overste Hof speelt een belangrijke rol in de faillissementen Van den Berg. De vorige eigenaar van de in de hele regio bekende horecazaak, W. Winthaegen, vroeg in 2004 het faillissement van Van den Berg aan, omdat deze als (kandidaat) koper de koopsom niet op tafel kon leggen. hij was Winthaegen meer dan 200.000 euro schuldig en kon dat niet betalen.

Van den Bergh had op het moment dat hij de Overste Hof kocht al grote financiële problemen, privé en met zijn beleggingsmaatschappijen Van den Berg Beheer en Berginvest. In 2004 werden die BV’s en Van den Berg persoonlijk failliet verklaard. Curator Scholtes oordeelt vernietigend over Van den Bergs beleggingsactiviteiten. Hij beloofd zijn klanten gouden bergen: soms zelfs rentepercentages van één procent rente per dag over hun inleg.

Maar Van den Berg kon Scholtes niet duidelijk maken waarin hij het hem toevertrouwde geld, in totaal ruim twee miljoen euro, nu daadwerkelijk had belegd. Van den Berg had ook geen vergunning namens mensen geld te beleggen, reden waarom de curator aangifte doet van overtreding van de WTE. “Bovendien heeft hij zich schuldig gemaakt aan bedrieglijke bankbreuk. Van den Berg heeft bijvoorbeeld na het uitspreken van het faillissement nog 6.500 euro aan de boedel onttrokken.” Bij de verhoren onder ede bij de rechter-commissaris heeft Van den Berg zich bovendien schuldig gemaakt aan meineed, zegt Scholtes.

Nei media
con i casi penali in corso

Richieste popolari:
Iniziare a digitare per vedere i post che si stanno cercando.