Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT – Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht heeft zeven jaar cel geëist tegen Brunssummer François C. De 30-jarige man wordt verdacht van het neerschieten van twee Heerlenaren in augustus 2009. Beide slachtoffers werden door kogels geraakt in hun bovenbeen tijdens een flinke vechtpartij.

François C. ging op 16 augustus van het afgelopen jaar samen met een nog onbekende medeverdachte naar de woning van de twee Heerlenaren. Doel van dit bezoek was om vijf duizend euro op te halen voor een motor die hij aan hen verkocht zou hebben. De inwoner van Brunssum beweerde tegenover de rechtbank in de woning meteen te zijn neergeslagen met een zogeheten vleeshamer, waarna hij ‘puur en alleen’ uit zelfverdediging zijn twee aanvallers in de benen schoot. „Ik wilde alleen netjes op bezoek gaan om te praten over dat geld waar ik recht op had. Achteraf blijkt dit een hinderlaag te zijn geweest.” De twee door de Brunssummer neergeschoten mannen verklaarden eerder tegen de politie dat juist C. hen als eerste had geattaqueerd met een vuurwapen en een ploertendoder. Officier van justitie Sylvia Kuipers achtte poging tot moord niet bewezen, maar vond wel dat C. voor poging tot doodslag op de twee Heerlenaren zeven jaar de cel in moet. Serge Weening, advocaat van François C., vroeg de Maastrichtse rechtbank zijn cliënt vrij te spreken. „Hij heeft namelijk bewust niet op de romp van de slachtoffers geschoten.” Uitspraak over twee weken.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Zeven jaar geëist in zaak schietpartij 2021

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend