Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

MAASTRICHT – Een 56-jarige Kerkradenaar, die werd verdacht van moord op zijn vriendin, heeft afgelopen woensdagnacht zelfmoord gepleegd in zijn cel in het huis van bewaring in Roermond. De man heeft zichzelf opgehangen. Woordvoerder René Vegter van het openbaar Ministerie in Roermond bevestigt dat de man zichzelf in zijn cel van het leven heeft beroofd. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Justitie heeft een zorgplicht voor gedetineerden, zegt woordvoerder Hans Janssen van het ministerie: “Er is extra aandacht voor mensen met psychisch problemen.” Of dat in dit specifieke geval ook zo is geweest, kan hij niet zeggen: “Ik mag alleen algemene informatie verstrekken.”

Volgens zijn raadsman Peer Szymkowiak kampte de Kerkradenaar met psychische problemen. De man heeft in juli vorige jaar zijn 55-jarige vriendin met tientallen messteken gedood in haar woning in Eygelshoven. Daarna stak hij ook zichzelf zestien keer in de buik. Onderzocht werd nog of Martin B. door het gebruik van een combinatie van antidepressiva en zware slaapmiddelen tot deze geweldsexplosie kan zijn gekomen. Voor 24 september stond een volgende pro forma-zitting gepland bij de rechtbank in Maastricht.

Szymkowiak: “Mijn cliënt – die ook in de gevangenis anti-depressiva kreeg – was zeer teleurgesteld door de nieuwe psychiater die hem had bezocht. Deze had gezegd het onwaarschijnlijk te vinden dat die explosie van geweld veroorzaakt kon zijn door ‘die pilletjes’”.

Volgens woordvoerder Janssens wordt een zelfdoding in de cel standaard Gezondheidszorg, die vervolgens onderzoekt of er mogelijk sprake is van nalatigheid.

Send this to a friend