Chat with us, powered by LiveChat

MAASTRICHT – Het verschil in strafmaat is onder meer te verklaren door de actievere rol die de rechtbank aan de stiefvader toeschrijft. De twee moeten het slachtoffer ook 10.000 euro schadevergoeding betalen, zo bepaalde de rechtbank.

Het slachtoffer heeft zelf verklaard dat ze jarenlang in angst ging slapen, omdat ze bang was uit haar bed gehaald te worden door haar moeder om naar de ouderlijke slaapkamer te worden gebracht, waar stiefvader op haar wachtte.

Stiefvader Harry H. aanhoorde zijn vonnis onbewogen; moeder Jozefien D. was niet aanwezig. Het tweetal is begin april aangehouden; H. zit sindsdien vast, maar moeder D. werd na twee weken om gezondheidsredenen geschorst uit voorarrest. Zowel moeder D. als stiefvader H. liet gisteren via de advocaten weten niet in beroep te zullen gaan. Volgens raadsman R. Corten vindt de stiefvader dat zijn dochter gerechtigheid verdient. De moeder voerde een soortgelijke reden aan, stelde haar advocaat S. Weening die het OM gevraagd heeft of de moeder binnen een maand in een gevangenis te plaatsen.