Bezoekadres

Bezoekadres Breda

Sluissingel 20
4811 TA Breda

Bezoekadres Middelburg

Kousteensedijk 2
4331 JE Middelburg

Openingstijden

Maandag-vrijdag:
8.30-17.00 uur

Civiel recht telefonisch:
8.30 – 12.30 uur

Insolventies telefonisch:
8.30 – 12.30 uur en dinsdag van 16.00-17.00 uur voor faillissements uitspraken

Telefoon

088 – 361 60 00
Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rechtbank Zeeland-West-Brabant is bevoegd om in het arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hogerberoep gaan bij gerechtshof ‘s-Hertogenbosch.

Rechtsgebieden

Arrondissement Rotterdam

Het arrondissement van de rechtbank Zeeland-West-Brabant is verdeeld in 4 zittingsplaatsen (zie hieronder). Lees voor meer informatie over de relatieve bevoegdheid van locaties voor de behandeling van civiele en kantonzaken het document onder de link.

In dit gebied behandelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant rechtszaken in eerste aanleg, oftewel zaken die nog niet eerder bij de rechter zijn geweest.

Hoger beroep

Hoger beroepzaken binnen dit gebied worden behandeld door gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, de Centrale Raad van Beroep (socialezekerheids- en ambtenarenzaken) of de Raad van State (overige zaken op het gebied van bestuursrecht, met uitzondering van belastingzaken).

Direct contact met een advocaat?