Bezoekadres


Bezoekadres Lelystad
Stationsplein 15
8232 DL Lelystad

Bezoekadres Utrecht
Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht

Bezoekadres Almere
De Diagonaal 37
1315 XK Almere

Bezoekadres Amersfoort
Stationsstraat 81
3811 MH Amersfoort

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 362 0000

Rechtbank Midden-Nederland


Uit de voormalige rechtbanken van Utrecht en Zwolle-Lelystad (locatie Lelystad) is op 1 januari 2013 de rechtbank Midden-Nederland ontstaan. Deze is bevoegd om in zijn arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Bij rechtbank Midden-Nederland werken ongeveer 175 rechters en 580 andere medewerkers in vaste dienst.

Direct contact met een advocaat?

Rechtsgebieden


Rechtbank Midden-Nederland behandelt zaken in de volgende rechtsgebieden:

Arrondissement Midden-Nederland


In dit gebied behandelt de rechtbank Midden-Nederland rechtszaken in eerste aanleg, oftewel zaken die nog niet eerder bij de rechter zijn geweest.

Hoger beroep

Hoger beroepzaken binnen dit gebied worden behandeld door gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de Centrale Raad van Beroep(socialezekerheids- en ambtenarenzaken) of de Raad van State (overige zaken op het gebied van bestuursrecht, met uitzondering van belastingzaken).

Lees op de pagina zaaksverdelingsreglement waar u zaken aanbrengt en op welke zittingslocatie de rechtbank Midden-Nederland uw zaak behandelt.