De Schie vormt samen met locatie Hoogvliet de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam.

In 1989 is de locatie De Schie gerealiseerd, naar een ontwerp van Carel Weeber. Opvallend is het kleurige karakter van het gebouw, zowel van buiten als van binnen. De Schie is aangemerkt als ‘Bezield bezit’. De capaciteit bedraagt 286 celplaatsen in verschillende regimes: Gevangenis, Huis van Bewaring, Extra Zorgvoorziening (EZV), Beheersproblematische Gedetineerden (BPG) en de Terroristenafdeling (TA).

Direct contact met een advocaat?

Contactgegevens De Schie

Postadres

PI Rotterdam, locatie De Schie
Postbus 11377
3004 EJ Rotterdam

088 07 31100

Bezoekadres

Prof. Jonkersweg 7
3041 JL Rotterdam

Ons advies/Tip: Leg nooit een verklaring af tegen iemand van de politie voordat u overleg heeft gehad met een advocaat: niet als verdachte en ook niet als getuige. Dit geldt ook wanneer de medewerker van de politie niet voor een computer zit. De politie mag alles wat u zegt opschrijven, ook wanneer u niet in een officiële verhoorsituatie zit.

De locatie Hoogvliet (voorheen Stadsgevangenis Rotterdam) vormt samen met de locatie De Schie de Penitentiaire Inrichting Rotterdam. De locatie Hoogvliet is in 2002 in gebruik genomen met als doel de overlast in de gemeente Rotterdam door justitiabele verslaafden te verminderen. Momenteel huisvest de locatie de regimes gevangenis, Huis van Bewaring, Inrichting Stelselmatige Daders (ISD) en Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting (ZBBI).

Contactgegevens Hoogvliet

Postadres

PI Rotterdam, locatie Hoogvliet
Postbus 584
3190 AM Hoogvliet

088 07 31400

Bezoekadres

Koddeweg 100
3194 DH Hoogvliet