Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Een nieuwe getuige, die zich vorige week meldde bij de politie in Den Haag, zegt dat een man, die zei ‘Thijs met een h’ te heten, hem in oktober 2018 in een Haag café vertelde dat hij wilde weten hoe het voelt om een mens aan een mes te rijgen.

Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Maastricht. Ook zou de man deze nieuwe getuige in café De Paap hebben verteld dat zijn moeder advocaat is. Drievoudig moordverdachte Thijs H.: „Ik ken café De Paap niet, ik weet niet eens waar het ligt.”

Ggz-instelling Mondriaan heeft een boze brief geschreven aan het Pieter Baan Centrum, zo bleek tevens. Deskundigen uitten vorige week voor de rechtbank stevige kritiek op behandelaren van onder meer Mondriaan.

De officieren van justitie houden momenteel hun requisitoir, dat eindigt met de strafeis. Ze vinden dat H. berekenend te werk is gegaan bij het doodsteken van Etsuko (56) in de Schevenings Bosjes op 4 mei 2019 en het doodsteken van Diny (63) en Frans (68) op de Brunssummerheide op 7 mei. Zo zette hij onder meer zijn telefoon kort voor de moorden uit om niet getraceerd te kunnen worden. H. zegt dat hij ‘opdracht’ had gekregen via tv-berichten en kentekens dat hij mensen moest doden om zijn eigen familie te sparen. H. dacht dat de wereld in handen was van psychopaten, die codetaal spraken. Volgens de deskundigen kan iemand met een psychose kan nog steeds logisch denken en plannen „binnen de gestoorde realiteit die hij heeft”.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200630_00166286/nieuwe-getuige-thijs-h-wilde-weten-hoe-het-voelt-om-een-mens-aan-een-mes-te-rijgen

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Nieuwe getuige: Thijs H. wilde weten hoe het voelt om een mens aan een mes te rijgen (Limburger.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Nieuwe getuige: Thijs H. wilde weten hoe het voelt om een mens aan een mes te rijgen (Limburger.nl) 2020

Joost de Bruin

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend