Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

De nabestaanden van de drie slachtoffers van Thijs H. richtten zich dinsdagmiddag in hun verklaring rechtstreeks tot hem. ‘Hopelijk heb je een spiegel in je cel en besef je als je je gezicht ziet dat jij die seriemoordenaar bent. Je hebt alles kapot gemaakt. Jij idioot, monster.’

Het zijn de woorden van de echtgenoot van Diny die op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide werd doodgestoken. Ook de dochter van H., richt zich in een opgenomen audioboodschap rechtstreeks tot Thijs H. Ze beschrijft hoe haar aanvankelijke compassie voor hem plaatsmaakte voor woede en afgrijzen toen ze bijzonderheden hoorden zoals dat hij de gsm uitzette voor de moorden en daarna weer aan om te voorkomen dat hij getraceerd werd door de politie. H. en zijn familie denken vooral aan zichzelf en aan de toekomst van H., geen woord over de slachtoffers die hij maakte, klinkt het bitter. Ze refereert aan de getapte telefoongesprekken vanuit de gevangenis waarin H. en zijn moeder blijkbaar vooral spreken over hoe H. aan zijn toekomst moet werken en probeert ‘liefst met een grote zaak geld van de ggz-instelling’ daar aan begint.

Thijs H. overweegt, net als de nabestaanden, Mondriaan aansprakelijk te stellen voor nalatigheid. Kennelijk komt die aansprakelijkstelling aan de orde in gesprekken met zijn moeder.

De dochter roept, net als de tweelingzus van haar moeder Diny, de rechtbank op ‘de samenleving te beschermen tegen ‘daders van dit soort gruwelijke daden’. ,,Laat de dood van mijn moeder niks voor niks zijn.”

De zus van Diny vroeg Thijs H. haar aan te kijken terwijl ze haar tegen hem sprak. „Thijs wat heb je opgezocht? Hoe was het om te steken? Voelde het goed? Naar verwachting?” H. bleef haar aankijken. Ze beschreef hoezeer ze als tweelingzus, verbonden was met Diny. Toen ze het nieuws zag over slachtoffers op de Brunssummerheide kreeg ze een akelig gevoel. Dat werd versterkt toen ze niemand van de familie te pakken kreeg. Toen ze Teun, de hond van Diny op de tv zag, wist ze genoeg. De GGZ-instelling kreeg een veeg uit de pan net als de moeder van Thijs vanwege het schoonmaken van de bebloede kleding, rugzak en mes.

Advocaat Sebas Diekstra leest de slachtofferverklaring van de echtgenoot van Etsuko uit Den Haag voor. Daarin beschrijft haar man hun ontmoeting, hun liefde voor elkaar en hoe ze samen oud hadden willen worden. Advocaat Phil Boonen leest een korte verklaring voor van de echtgenote van Frans uit Hoensbroek. Daarin zegt ze onder meer dat ze de trouwbelofte ‘tot de dood ons scheidt’ nooit zo had bedoeld.

De rechter constateert dat Thijs H. op enig moment zat te huilen tijdens de vijf verklaringen van de drie nabestaanden en vraagt of hij daar nog iets op heeft te zeggen. „Het spijt me verschrikkelijk. Ik hoop dat jullie genoegdoening kunnen putten uit dit proces.”

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200623_00165393/je-hebt-alles-kapot-gemaakt-jij-idioot-monster

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Nabestaanden richten zich tot Thijs H.: ‘Je hebt alles kapot gemaakt. Jij idioot, monster’ (Limburger.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Nabestaanden richten zich tot Thijs H.: ‘Je hebt alles kapot gemaakt. Jij idioot, monster’ (Limburger.nl) 2020

Joost de Bruin

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend