Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

’Heerlenaar doodt neef om tientje’ (Telegraaf.nl)

De Heerlenaar die zondagmiddag in zijn woonplaats werd vermoord, blijkt met een schilmes te zijn doodgestoken door zijn neef. Dat bevestigen bronnen rond het onderzoek.

De 23-jarige Roland K. uit Heerlen, oorspronkelijk van Hongaarse afkomst, zit vast op verdenking van moord. De dodelijke steekpartij vond plaats bij de woning van slachtoffer Robert Degens (38) aan de Bredastraat in Heerlen.

Degens en K., die met elkaar overhoop lagen als gevolg van familieperikelen, kregen hier volgens ingewijden ruzie over een tientje. Dat liep flink uit de hand waarna Roland K. een schilmes, dat hij naar eigen zeggen toevallig bij zich droeg, pakte en zijn neef zou hebben neergestoken.

De bloedende man werd in zijn achtertuin gereanimeerd door de hulpdiensten. Dit mocht echter niet meer baten. Buurtbewonersspreken over „een bloedspektakel dat niemand zou kunnen overleven”. De gevluchte Roland K. gaf zich niet lang na de moord zelf aan bij de politie. Hij is gisteren meerdere keren uitgebreid verhoord door de Heerlense recherche, maar beroept zich tot nu toe op zijn zwijgrecht.

Françoise Landerloo en Serge Weening, advocaten van de verdachte Heerlenaar, spreken over „een zeer trieste zaak in een en dezelfde familie. Client heeft al zeker honderd keer tegen ons gezegd: ’dit heb ik niet zo gewild’. Hij is helemaal van de kaart.

Volgens hem werd hij eerst aangevallen en kreeg een paar forse klappen op zijn armen, waarna hij uit noodweer heeft gehandeld.”

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.