Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Een nieuwe getuige in de zaak tegen Thijs H. (28) heeft verklaard dat hij met de moordverdachte heeft gesproken in een café. Thijs zou hem toen hebben verteld dat hij wilde weten hoe het was om mensen aan zijn mes te rijgen.

Deze getuige meldde zich vorige week, na grote media-aandacht rondom de zaak.

Café de Paap
Op 22 juni startte het proces en diezelfde dag meldde de man zich bij de politie in Den Haag, de stad waar Thijs zijn eerste moord pleegde en waar hij een tijd woonde vanwege zijn studie. Een dag later is de nieuwe getuige direct uitgebreid gehoord door de politie. Hij zou Thijs hebben getroffen in het Haagse café De Paap.

3,50 euro
In die kroeg zou de Brunssumse moordverdachte zich op 27 oktober 2018 hebben voorgesteld als ‘Thijs met een H’, iemand die nog niet lang in Den Haag woonde en vooral op zijn moeder leunde. Hij zou ook hebben verteld dat zijn moeder advocaat is. Uit onderzoek is gebleken dat Thijs die nacht inderdaad 3,50 euro pinde in een café, maar dat is een ander café in Den Haag.

Nooit geweest
Thijs werd dinsdagmorgen geconfronteerd met de nieuwe getuige en zijn verhaal. “Ik ben nooit in café De Paap geweest, ik weet niet eens waar het ligt. En nee, ik heb nooit gezegd dat ik mensen aan een mes wil rijgen”, was de twintiger duidelijk.

Brandbrief Mondriaan
Dinsdagmorgen kwam ook een brandbrief van Mondriaan ter sprake. De ggz-instelling kreeg vorige week forse kritiek van deskundigen van het Pieter Baan Centrum. Mondriaan had moeten zien dat Thijs psychotisch was, maar zou hem verkeerd hebben behandeld waardoor de psychoses alleen maar erger konden worden.

Suggestief beeld
De officier van justitie las dinsdag voor uit de brief van Mondriaan aan het Pieter Baan Centrum. “In de brief geeft men kort gezegd aan dat ze grote moeite hebben met het eenzijdige en suggestieve beeld dat door de deskundigen is geschetst”, zei de officier. “Mondriaan stelt dat het Pieter Baan Centrum bovendien bewust het risico heeft genomen dat hun rapportage incompleet is. Zaken die mee hadden moeten worden genomen, zijn niet meegenomen.”

>https://www.1limburg.nl/geheime-getuige-thijs-h-28-wilde-mensen-aan-mes-rijgen?context=topstory

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen (1limburg.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Geheime getuige: Thijs H. (28) wilde mensen aan mes rijgen (1limburg.nl) 2020

Joost de Bruin

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend