Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Nabestaanden van de slachtoffers van Thijs H. (28) zetten grote vraagtekens het verhaal over zijn psychoses. Ze noemden hem dinsdag een ‘monster’ en ‘seriemoordenaar’.

Thijs stak op 4 mei 2019 een vrouw dood in Den Haag en bracht drie dagen later twee mensen om het leven op de Brunssummerheide.

Tientallen messteken
Het Haagse slachtoffer, de 56-jarige Etsuko, werd dertig keer gestoken en drie keer gesneden, onder meer in haar hoofd en borst. Ook sneed Thijs haar linkerpink af. Drie dagen later viel het tweede slachtoffer. De twintiger stak de 63-jarige Diny vier keer, sneed haar zesmaal en trof haar twee keer dodelijk in de romp. Niet lang daarna werd Frans (68) drie keer dodelijk in zijn romp gestoken.

Grote twijfel
Advocaat Sébas Diekstra, die onder anderen de man van Etsuko bijstaat, stelt dat nabestaanden erg twijfelen aan het verhaal dat Thijs psychoses had tijdens de moorden. “Hij heeft een beperkt verhaal. Al het overige laat hij weg. Delen van het dossier lijken niet bekend bij het Pieter Baan Centrum. Dat geeft het beeld van een gemankeerd onderzoek. Wil Thijs H. ons rechtssysteem verslaan?”

‘Een seriemoordenaar’
De tweelingzus van Diny was één van de nabestaanden die het woord nam. Ze vroeg Thijs om haar aan te kijken, terwijl zij over haar zus en haar verdriet sprak. Dat deed de Brunssumse twintiger. “Je bent een moordenaar. Een seriemoordenaar. Je zocht op internet op hoe het is om iemand te steken. Nou, hoe voelde dat nou? Voelde het goed?”

Idioot, monster
Ook de man van Diny sprak Thijs snikkend toe. “Wij kunnen en willen haar niet missen, maar dat moet. Daar heb jij, idioot, monster, voor gezorgd. Hopelijk heb jij een spiegel in je cel en besef je dat jij die seriemoordenaar bent die al die mensen ongelukkig maakt.”

Advocaat Diekstra en zijn collega Phil Boonen dienden namens de slachtoffers schadeclaims in van in totaal bijna 160.000 euro.

https://www.1limburg.nl/familie-slachtoffers-thijs-h-seriemoordenaar-monster?context=topstory

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster' (1limburg.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Familie slachtoffers Thijs H.: 'Seriemoordenaar, monster' (1limburg.nl) 2020

Joost de Bruin

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend