Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Thijs H. (28) legt zich niet neer bij een celstraf van achttien jaar én een tbs-maatregel. De drievoudig moordenaar uit Brunssum is in hoger beroep gegaan tegen die straf.

Dat bevestigt advocaat Serge Weening.<

Alleen tbs
Op donderdag 30 juli vonniste de rechter een gevangenisstraf, terwijl Thijs en zijn advocatenduo Weening-Joost de Bruin volledig hadden ingezet op een tbs-behandeling. De twintiger claimde immers volledig te zijn beïnvloed door psychoses op het moment dat hij in mei 2019 drie wandelaars doodstak.

Straf ontlopen
De rechter geloofde dat verhaal niet helemaal. Thijs zou zorgvuldig aan het beeld van hem als psychiatrisch patient hebben gewerkt; alles om een zware celstraf te ontlopen. Zo zocht hij op internet op hoe een psychopaat zich gedraagt en hoe je deskundigen kunt laten geloven dat je psychotisch bent. Daarom kwam de rechter niet alleen tot tbs, maar ook een celstraf van achttien jaar.

Justitie tevreden
Justitie liet donderdag nog weten niet in hoger beroep te gaan. Een woordvoerster vertelde dat het parket zich wel kon vinden in de straf, ook al was de gevangenisstraf zes jaar lager dan de eis van 24 jaar cel. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep start.

 

https://www.1limburg.nl/drievoudig-moordenaar-thijs-h-beroep-tegen-celstraf

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Drievoudig moordenaar Thijs H. in beroep tegen celstraf (1limburg.nl) 2021

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend