Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Celstraffen tot twee jaar voor betrokkenheid bij drugslab in Velden (Limburger.nl)

Drie mannen zijn door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot celstraffen vanwege betrokkenheid bij een drugslab in Velden-Schandelo. Drie anderen werden vrijgesproken.

Eén van de uitvoerders, Willem F. (50) uit Sittard, kreeg met een gevangenisstraf van 24 maanden de hoogste straf. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. De eigenaar van de loods waar het laboratorium werd aangetroffen, Paul van de V. (48), kreeg een celstraf van 18 maanden. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft hij de ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium verschaft. Een 46-jarige man uit Beek kreeg een gevangenisstraf van een jaar omdat hij eind november 2017 had geholpen bij de bereiding van een grondstof voor amfetamine.

De opgelegde celstraffen zijn lager dan het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden eiste. Het OM had tegen drie vermeende kopstukken om minimaal 3,5 jaar gevangenisstraf gevraagd.

Vrijgesproken

Drie andere verdachten werden door de rechtbank vrijgesproken. Eén van de veroordeelden had belastende verklaringen over hen afgelegd, die volgens de rechtbank consistent waren. Omdat de verklaringen niet werden ondersteund door ander bewijsmateriaal, werden de drie niet veroordeeld. Wel moet één van deze drie, een 28-jarige man uit Sittard, 100 dagen de cel in vanwege het bezit van een pistool, munitie en zeven pillen amfetamine.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?