Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Drie mannen zijn door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot celstraffen vanwege betrokkenheid bij een drugslab in Velden-Schandelo. Drie anderen werden vrijgesproken.

Eén van de uitvoerders, Willem F. (50) uit Sittard, kreeg met een gevangenisstraf van 24 maanden de hoogste straf. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. De eigenaar van de loods waar het laboratorium werd aangetroffen, Paul van de V. (48), kreeg een celstraf van 18 maanden. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft hij de ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium verschaft. Een 46-jarige man uit Beek kreeg een gevangenisstraf van een jaar omdat hij eind november 2017 had geholpen bij de bereiding van een grondstof voor amfetamine.

De opgelegde celstraffen zijn lager dan het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden eiste. Het OM had tegen drie vermeende kopstukken om minimaal 3,5 jaar gevangenisstraf gevraagd.

Vrijgesproken

Drie andere verdachten werden door de rechtbank vrijgesproken. Eén van de veroordeelden had belastende verklaringen over hen afgelegd, die volgens de rechtbank consistent waren. Omdat de verklaringen niet werden ondersteund door ander bewijsmateriaal, werden de drie niet veroordeeld. Wel moet één van deze drie, een 28-jarige man uit Sittard, 100 dagen de cel in vanwege het bezit van een pistool, munitie en zeven pillen amfetamine.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Celstraffen tot twee jaar voor betrokkenheid bij drugslab in Velden (Limburger.nl) 2020

Francoise Landerloo

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend