Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Justitie heeft een nieuwe, nog geheime getuige gevonden in het proces tegen Thijs H. (28). Het gaat om een man die voorafgaand aan de moorden in mei 2019 met de Brunssumse verdachte heeft gesproken.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Geheime getuige
Vorige week, op de tweede procesdag van de zaak tegen Thijs, werd de nieuwe getuige tussen de soep en de aardappelen door aangekondigd. De informatie was summier: na de eerste zittingsdag had een getuige zich bij de politie in Den Haag gemeld. Justitie wilde het verhaal van deze getuige nauwkeurig uitspitten en zou vervolgens bepalen hoe interessant deze informatie was.

Fatale steekpartijen
Bronnen vertellen L1 dat het gaat om een man die nog met Thijs sprak voorafgaand aan de moorden, die op 4 en 7 mei 2019 werden gepleegd in Den Haag en op de Brunssummerheide. Thijs stak er drie mensen dood. Hij zou psychotisch zijn geweest tijdens die fatale steekpartijen. Justitie twijfelt sterk aan die lezing. Het is onbekend of de nieuwe getuige daar meer over kan vertellen.

Eis van justitie
Dinsdag doet justitie uit de doeken wie de geheime getuige is en met welk verhaal hij zich heeft gemeld. Dan zal ook blijken wat de waarde van dat verhaal is voor de totale zaak. Daarna komt justitie met haar strafeis. Woensdag wordt de zaak afgesloten met het pleidooi van advocaat Serge Weening.

 

https://www.1limburg.nl/brengt-geheime-getuige-thijs-h-aan-het-wankelen?context=topstory

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen? (1Limburg.nl) 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Brengt geheime getuige Thijs H. aan het wankelen? (1Limburg.nl) 2020

Joost de Bruin

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend